Opdateringer

Opdatering 20-06-2021

Kære H783-venner,
Jeg var lidt i tvivl, om dagens indsats bragte så mange nyheder med sig, at det berettigede til endnu en opdatering. Men nu skriver jeg alligevel kort lige, hvad vi opnåede i dag:
 
Tenderrammen har nu endeligt fået afsluttet sit pladearbejde – et delprojekt, der blev startet i Roskilde tilbage for 10 år siden. Rammen har fået fornyet alle plader og en del af vinkeljernene af sin forreste trækkasse. Fjedrene, styrene og pufferne har ikke taget skade, så de er genbrugt. Endvidere har rammen fået fornyet knapt halvdelen af det kryds af u-jern, der ligger ned i næsten hele rammens længde, ligesom ophæng til bremsecylinderen er totalt fornyet. Der er sket en hel del og nu skulle rammen være klar til et meget langt liv som veterantogslokomotivtenderramme (langt ord). Begge dagens fotos ligner dem fra sidste weekend, men jeg kunne ikke finde på andet at fotodokumentere. Det seneste er, at begge slingrepuffer og deres føringer nu er på plads.
 
Endvidere blev der lavet finish på løftebjælkerne, der nu er meldt 100% klar fra Peder og Ole.
 
På næste arbejdsdag, der nok bliver den sidste på denne side af august, håber vi at kunne løfte lokomotivrammen, så vi får plads til næste skridt: Arbejde med at bygge en kedelbærervogn og – forudsat at vores seneste fondsansøgning bærer frugt – at påbegynde arbejdet med støbning af lejer til drivhjulene.
Mere herom senere……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *