Opdateringer

Opdatering 18-09-2022

Kære H783-venner

Min litra-uddannelse m.v. i DSB skrider planmæssigt fremad, så i går var der igen tid til en arbejdsdag i Gedser.
Mens vi venter på færdiggørelse af tenderlejer og hjul koncentrerer vi os om affjedring af tenderen samt bremsetøj til både lokomotiv af tenderen.

Det meste af dagen i går gik med at nitte et beslag fast til tenderrammen. Beslaget udgør ophæng af den ene af i alt 8 bremsehængere og var blevet fjernet ifm det omfattende arbejde med at rekonstruere den – nu færdige – trækkasse til tenderen.

Det er noget tid siden, vi nittede sidst, så rutinen var blevet lidt ”rusten”. Men de 2 nitter blev slået og nu er rammen klar til montering af bremsetøjet, når tiden er inde. Nuvel – vi fik i sagens natur brændt malingen af omkring nittehullerne. Men der ER renset op og grundet – næste gang er også dette sted malet sort igen.

Da mange splitbolte og møtrikker til bremsetøjet er gået til eller tabt er vi ved at danne os et overblik over antal og størrelser, vi mangler. I kommende uge tager vi kontakt til en teknisk skole for at forhøre os, om de vil og kan fremstille de manglende dele. De første tegninger er fremstillet og en enkelt fjederstav med tilhørende møtrik samt splitbolt med specialskive vil forhåbentligt blive afleveret i kommende uge.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *