Opdateringer

Opdatering 26-02-2023

Kære H783-Venner

Lav sol i dag – ikke over Århus som et kendt dansk band synger, men over Gedser. Rester af sne i sporene og for at sige det lige ud: Skide koldt!!!

Men vi skal jo som bekendt videre. Vi har arbejdet målrettet mod dagens delresultat igennem længere tid og jeg selv har glædet mig til det siden jeg startede som frivillig i DSB-Museumstog Roskilde tilbage i 2008: En del af DSB H783 er tilbage på egne hjul! Og ikke bare det: Ophæng, lejer m.v. er istandsat og klar til en ny revisionsperiode på 20 år fra idriftsættelse.

Dagens hold på 6 frivillige brugte en del på planlægning af rangering samt flytning af underlag i form af sveller, fremfinding af løftegrej såsom kaffemøller (dunkrafte) samt en enkelt troljekran. Og når drejeskiven i Gedser for tiden desværre kun kan betjenes manuelt med håndsving, er det også noget, der tager tid og kræfter.

Desværre blev det i kampens hede ikke til at tage mange fotos, men i kan danne jer et beskedent indtryk af dagens arbejde. I vil kunne se, at vi stadig mangler at sætte affjedringen på dagens monterede aksler. Det skyldes, at de fine møtrikker endnu ikke er vendt tilbage fra efterbearbejdning fra teknisk skole. Men mon ikke de kan monteres næste gang om 14 dage. Men alene lyden af tenderrammens hjul, der giver det karakteristiske ”dunk-dunk”, når de kører op på drejeskiven, er sød musik i mine ører.

Status efter i dag: Tenderaksel 3 er hjemme og mangler at få monteret begge lejer og vil umiddelbart herefter også blive monteret under rammen. Tenderaksel 4 er ved at være færdig i Aalborg. Efter dennes hjemkomst skal der ”bare lige” skrabes 2 lejer til denne hvorefter vi kan afslutte montering af tenderaksler under tenderrammen. Montering af affjedring vil så ligeledes kunne afsluttes, hvorefter vi sætter bremsecylinder, bremsetøj samt trykluft- og dampvarmerørføring fast på undervognen. Herefter skulle denne del være færdig.

I må bære over med de få fotos fra i dag, der viser steder, i har set før – også flere gange. Men der var ikke tid/overskud til mere i kampens hede.

Vi er stærkt på vej………
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *