Opdateringer

Opdatering 05-06-2023

Kære H783-venner

Sommeren nærmer sig og temperaturen er nu meget mere til at arbejde i en til tider kold remise. Så hvorfor ikke også holde arbejdsdag i dag?

“REDIGERET: I min iver havde jeg glemt at indføje den vigtige nyhed i form af foto af 2 færdige kobbelaksler i Aalborg. Billedet er lagt på nu.”

Vi er inde i en periode, hvor vi ikke kan vise store præsentable resultater frem. Og det er svært at tage spændende billeder af det arbejde, vi udfører for tiden. Som bekendt venter vi på hjulene fra Aalborg – lige nu primært den sidste tenderaksel. Den skal monteres med lejer, affjedring samt resten af bremsetøjet under aksel 3 og 4, før vi kan stille tenderrammen væk med bemærkningen ”færdig – afventer montering af tenderkasse og trykluftudstyr”.

Der er stadig dette ”mindre hængeparti” med det nystøbte leje til aksel 3, som Martin også i dag skrabede videre på. Lejet bærer nu næsten overalt over de øverste 120 grader, det skal. Måske 2-3 skrabesessioner mere, ligesom rundingerne i enderne lige skal have det sidste pift – så er det der. Forhåbentligt allerede næste arbejdsdag. Når dette er sket, skal oliekassen lige placeres under den og så er aksel 3 klar til montering.

I har tidligere set tegninger af bremsearrangementet og bremsestænger under tenderen. Disse skal samles med splitbolte, hvoraf vi har en del – desværre i et par større spande. Desværre mangler enkelte – ligesom skiver til splitbolte er ”rationeret”. Heldigvis sørger Thomas for at producere det, der mangler. Han kom i dag med de første 6 skiver, der straks blev monteret. Heldigvis har han også modtaget en liste med 12 skiver og 8 splitbolte, der mangler for at bremsearrangementet kan monteres færdigt.

Jeg brugte det meste af dagen til at finde passende splitbolte frem, afrense dem på den roterende stålbørste og glæde mig over, at de bliver ”som nye”. De fleste bremsestænger og fordelingsstykker blev lagt op på arbejdsbordet og efterhånden blev de ”nye” passende splitbolte monteret. Så har vi dem på rette plads og monteringen går nemt til den tid.

Vores egen drejebænk er ikke helt operationel endnu. Der mangler et kølevandsarrangement. Vi har indkøbt pumpe og Peder er ved at fremstille en bakke, der kan opsamle kølevandet, så det kan pumpes op til stedet, hvor det skal bruges. Peder blev ikke helt færdig i dag, men bliver det nok næste gang.

Nåhja – jeg nåede også at feje i vores spor og på værkstedet 🙂

Selvom arbejdet måske ikke er så spændende for tiden, så sker der noget – vi er stadig på vej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *