Opdateringer

Opdatering 14-04-2024

Kære H783-venner

11-12 grader og solskin i Gedser i dag – desværre ”krydret” af noget vind.

I torsdags blev det bestilte jern leveret ved porten til tolden og Ole var så venlig at køre det ind mod remisen. Her måtte den første 6mm plade ”lade livet” idet den skulle skæres op til 5 strimler af 200mm’s bredde. Vandkassen måler indvendigt 3000mm, mens vores plader kun er 2000mm lange. Det må klares ved at samle dem af 2 strimler, der så svejses sammen. Desværre fungerede den af Peder medbragte plasmaskærer ikke, så den gode, store vinkelsliber måtte holde for. Godt at Martin havde suppleret vores beholdning af skæreskiver. Vi fik skåret 1 hel plade op og mangler nu kun 2 strimler a 1000mm’s længde næste gang.

Vi riggede elektrodesvejseren til, og lige så snart den første strimmel plade var skåret ud og forsynet med hjørnetilpasning til tenderkassens runding forneden, gik Peder i gang med at svejse den i. Der blev mumlet noget om forkert indstilling af svejseværket, justeret, mumlet igen, justeret igen. Herefter var den første slags elektroder ikke god nok, men den anden slags kunne bruges. Men til næste gang indkøbes elektroder af den helt rigtige slags i den rette tykkelse. Det siger sig selv at alt dette tager tid, men 2/3 af den første skvulpeplade kom da på plads. Der fortsættes næste gang så mon ikke – alt efter mødefrekvens – alle skvulpeplader skulle være på plads medio maj. Herefter gælder det så at lukke toppen med de leverede 10mm plader.

I ledige øjeblikke fortsatte Martin med puslespillet med splitboltene til bremsetøjet. Dette er nu så langt, så der kun mangler 3 skiver. Dem har Thomas drejet i mellemtiden og vil komme og levere dem samt den nyfremstillede koblingstap til lokomotivet snarest. Her vil han også tage mål til diverse hængepartier hist og her.

Det går fremad – må vejret fortsat være med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *