Opdateringer

Opdatering 02-06-2024

Kære H783-venner

Sommeren var i Gedser i går – op til 27 grader, skyfrit og stort set vindstille.

Men meget mere vigtigt var, at Transporten fra Aalborg efter sit pitstop i Slagelse nåede Gedser.

Den indeholdt alle kedelrør, forløberakslen, den 4. tenderaksel samt 9 paller med stumper såsom lokomotivlejer m.v. Det siger sig selv at vi var spændte på at se stumperne, som nogle af de frivillige ikke har set før.

Alting omkring aflæsning og den sidste flytning ind i remisen var planlagt til sidste detalje men desværre ville troljen ikke rigtig lege med: Der var koblingsproblemer. Heldigvis dukkede Matthias, Charly og Mads op og tog sig kærligt af dette problem, så transporten alligevel kom i hus.

Toni med lastbilen gjorde løste sin opgave til UG med x og slanger – ingen problemer her. Kedelrørene svævede over hegnet til opmagasineringspladsen. Og de 9 paller blev placeret på troljens påhængsvogn, som vi så med lasten på omkring 3,5 tons paller måtte skubbe med håndkraft til drejeskiven og ind til remisens spor 2.

Vi vil også lige her gøre opmærksom på, at vi ikke kan takke Toni nok for hans hjælpsomhed med at gøre transporterne til og fra Aalborg og Marslev muligt.

Vores grillpølsesceance, som også Matthias, Charly og Mads deltog i, var smadderhyggelig og tåler flere gentagelser.

Da troljen var operativ igen, kørtes den i spor 1, hvor vi forinden havde flyttet tenderkasse og ramme fra. Kranen løftede pallerne ned én efter en. Herfra var det planen, at vores elektriske palleløfter skulle køre dem ned i bunden af remisen, hvor vi sidste gang havde skabt plads. Og den skulle gerne have stablet nogle af dem ovenpå hinanden. Desværre skal palleløfteren akut have efterset batterierne – den kunne ikke bruges i går, så den stod på manuel palleløfter.

Men alting kom på plads, tingene rangeret på plads – men igen måtte vi konstatere, at på trods af minutiøs planlægning, så kan ting tage meget længere tid en planlagt.

Til allersidst kunne vi nyde, at Matthias, Charly og Mads’ bestræbelser på at få Gedser Remises sukkertraktor til at køre og bremse havde båret frugt: Den blev prøvekørt og afprøvet: Den kan godt flytte rundt på E987

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *