Opdateringer

Transport af hjul og stumper til Aalborg

Vi har ikke dornet flere støttebolte – endnu. Jeg synes dog, vi er lovligt undskyldt, idet vi har brugt weekenden på at transportere lokomotivets arkilleshæl(e) til renovering.

Vores ven og efterhånden gamle bekendte Toni dukkede op – og så sker der noget! Toni er kranfører og lastbilchauffør, som vi lærte at kende i de hektiske dage i slutningen af 2017, hvor vi i en fart skulle flytte H783 til Gedser. Der blev skrevet frem og tilbage på Facebook og blandt indlæggene var et fra Toni: “Prøv at ringe – jeg har en kran og en lastbil” – eller sådan noget lignende. I husker, at Tonis kran og lastbil endte op i 2 kæmpekraner og 5 blokvogne, der under bevågning af TV2 Nyhederne flyttede samlesættet H783 til Gedser.

Helt så stort er det ikke denne gang – og dog: NU tjener transporten ikke projektets redning fra ophug mere – næ: nu tjener den tll projektets fremdrift. Transporten begyndte fredag eftermiddag i Gedser, Toni dukkede denne gang kun op med een lastbil med kran og kærre. Forløber, driv- og kobbelhjul var rullet frem fra gemmerne og efterhånden kom 11 paller med akselkasser, fjedre, Kraus-Helmholtz boggie m.m. frem med troljen. Alt blev læsset og der var endda tid til kaffepause. Lørdag morgen fortsatte transporten hvor der blev læsset 8 nye hjulbandager, der skal monteres på driv- kobbelhjul.

På vej tilbag var der gaver til os: Udover nogle omklædningsskabe (tak til Rasmus Mikkelsen) har vi af Veteranbanen Bryrup-Vrads fået foræret 4 løftetårne, som vi får god brug for når lokorammen skal tilbage på sine hjul, når disse vender hjem fra “ferie” om ca 1 år. Dansk Jernbaneklub har byttet sig til en påhængsvogn til trolje (en “bakke”), som vi lige så godt kunne tage med til Marslev. Hvor er det mere end skønt, at veterantogsklubber vil og kan hjælpe hinanden og også at vi efterhånden selv kan hjælpe.

Indtil da skal lokorammen stadig “lige” sandblæses og males – ligesom tenderrammen skal have samme tur.
 
På lørdagene den 8.2. og 15.2. er der arbejdsdage igen. Vi fortsætter med støtteboltene. Nitterne og tendertrækkassen lurer lige rundt om hjørnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *