Opdateringer

Opdatering 05-06-2021

Kære H783-venner,
I dag har der været arbejdsdag i Gedser i strålende solskin. Og det gode vejr gjorde ikke spor idet mureren stadig optager en del sporplads og vi må arbejde på tenderrammen udenfor. Tror vi alle fik lidt kulør på huden i dag 😉
Dagens etapper var, at der blev arbejdet videre på løftebjælkerne, indtil Leif og Ole skulle fortsætte fejlretning på Gedser Remises nye store trolje. Husk på: Vi “betaler” husleje med arbejdstimer og det er dejligt, at Ole kan bistå med at få troljen til at fungere 100%.

Dagens 2. arbejdshold bestående af Jonas, Peter og jeg kastede os igen over tenderens forreste trækkasse. Efter koblingskassen af støbejern kom på plads for 14 dage siden troede vi i dag, at vi skulle montere alle 4 støbejernsklodser, der holder slingrepufferne. Hele arrangementet skal boltes sammen og vi har købt “flittigt” ind af bolte for nogle af jeres flotte donationer. Vi troede……. men det kom til at drille. Problemet er, at der sidder en støjejernsklods i hvert bageste hjørne af trækkassen, og denne klods holdes på plads af ikke mindre end 14 bolte. Det var naturligvis de 4 gennemgående bolte der drillede tilsidst, så hele molevitten skulle skilles ad og rettes til ikke mindre end 2 gange, før den første af de 2 store klodser kom på plads. Se iøvrigt billedteksterne for forklaring af funktionen.

På denne plads skal der så også lige lyde en stor tak til “Værktøjsmagagsin Henning“, der har forsynet os med en stor mængde af bor, gevindbakker og -tappe.
Næste gang – måske allerede næste weekend – kommer så forhåbentligt de sidste støbejernsklodser på plads. Nu ved vi i hvert fald, hvordan det skal gøres rigtigt 1. gang. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *