Opdateringer

Opdatering 17-07-2022

Kære H783-venner

Om end ikke med “fuld styrke” men alligevel – der var arbejdsdag igen i Gedser i dag – i strålende solskin.

Dagens hold havde til opgave at montere enkelte dele på tenderundervognen samt udbedre enkelte lakskader, der er opstået under montering af diverse dele.
Vi skal også til at afslutte den langsommelige proces med at sandblæse og male afjedrings- og hjulophængsdele til tender og lokomotiv. Jeg synes selv, der blev gjort et stort spring fremad, idet vi nu “kun” mangler bremsehængerne til lokomotivet. Stort set alle andre dele er sandblæst og grundet – de allerfleste dele endda lakeret med sort emalje. Stort set – der er enkelte fittings til fjederophængene, der mangler, men det er noget, der kommer til at ske i en ledig stund “indimellem”.

Det, der mangler nu er de 7 bremsehængere til lokomotivet. Den 8. sidder af en eller anden grund allerede på lokomotivrammen og blev sandblæst og malet sammen med rammen. Spørg mig ikke hvordan – sådan er det bare 😊

Der blev gjort en kæmpe indsats med at afmontere de gamle bremseklodser og fittings fra de sidste bremsehængere. Jeg ville også gerne have haft sandblæst og grundet dem i dag, men heldigvis opdagede vi i tide, at enkelte bøsninger i årenes løb har arbejdet sig lidt rundt i deres huller, så smørehullerne i bøsningen ikke længere sidder ud for hullet i bremsehængeren. Smøremidlet vil således ikke kunne trænge derind, hvor den gør gavn. Derfor blev det besluttet de næste gange at ud- og ipresse bøsningerne, hvorefter sandblæsning, grunding og malingsprojektet kan afsluttes.

I hører nærmere – forhåbentligt snart med noget mere interessant end sandblæsning og maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *