Opdateringer

Opdatering 07-11-2021

Kære H783-venner,

I dag har der så været arbejdsdag for 3. weekend i træk. Og fremmødet var stort igen i dag.

Ole og Peder blev færdige med at tømme det, der skal blive det nye værksted for resterne af varmekedlen og rør. Nu skal andre frivillige fra Gedser Remise ”bare” lige tømme rummet for de mursten, der udgjorde den nu væltede skorsten – så kan murere, elektrikere og tømrere komme til.

Martin Kjær, Martin Birch og undertegnede brugte noget af tiden på at gøre status over de dele, vi har liggende klar til tenderrammens affjedring og bremser. Vi har gennem længere tid vidst, at vi ikke har fået en bremsestang med fra Roskilde. Den er senere set dernede og vi må lige tage kontakt til sælger for at få ”efterleveret” denne. Andre dele har vi lokaliseret i graven i spor 1, mens der stadig er et parti på 8 bremsehængere, vi skal lede efter i andre grave. Det betyder muligvis, at vi i løbet af en måneds tid skal flytte MY1104 ud i det fri for at gøre status over, om disse dele ligger under den.

Ellers fortsatte dagens arbejdsdag med at løsne mandehullet og den forreste vandrette askekasseklap. Førstnævntes vridere måtte ”overtales” med lidt varme, mens klappen måtte varmes, hvorefter vi kunne skille hængslerne ad. Alting blev renset for rust og støv og smurt, hvorefter hængslerne fungerede fint. Desværre kunne den stadig ikke åbnes og lukkes nemt efter genmontage. Det viste sig, at hele arrangementet var blev skævt igennem tiden, men takket være Oles og Peders gode råd fik vi rettet hængslerne og akslen, hvorefter også denne klap kører som ønsket. Godt man kan trække på Oles og Peders erfaringer fra en længere karriere som smed m.v.

Da vi til sidst lige skulle kigge i graven i spor 2 for at se, om der ikke tilfældigvis lå nogle bremsedele til tenderen i denne, fandt vi heldigvis askekassens bageste klap med hængsler. Denne blev straks fisket op og vil blev enige om at udskyde hjemturen indtil denne også havde fået renset og smurt hængsler og var monteret. En glædelig overraskelse sidst på dagen, da vi nu slipper for at skulle skaffe noget plade og fladjern til at nyfremstille den.

Dagens billeder viser askekassen, der ligger på sin venstre side – hvis du skulle undre dig over, hvad der er op og ned 😉

Nu mangler askekassen kun at få lavet minimalt pladearbejde, inden de nyfremstillede og renoverede forreste klappe kan monteres. De sker formodentligt næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *