Opdateringer

Opdatering 06-02-2022

Kære H783-venner
 
I dag kommer en usædvanlig og kærkommen opdatering:
Usædvanlig, fordi jeg grundet arbejde ikke selv har været med til arbejdsdagen og således må skrive om noget, jeg har fået refereret. Og kærkommen, fordi der er så meget fremdrift i processen, at der indtil videre arbejdes, selvom nogle af os frivillige er forhindret.
 
Som antydet for en uge siden, er det akselbakkerne i tenderrammens højre side, der er kommet på plads. Det er sket efter opmåling, bearbejdning samt ved brug af i dem forløbne uge fremstillede lejn-plader (en slags underlægsplader), der muliggør placeringen. Dvs. at alle akselbakkerne nu er på deres pladser og ikke skal flyttes mere.
 
Som det fremgår af billederne, så har malingen på bolthovederne lidt overlast – men det vil vi reparere, når opretningen er afsluttet. En anden ting, der også fremgår og som hovedpersonen selv har bemærket med et smil: Hvalsø arbejder 😊 😊 😊
 
Jeg er desværre ikke 100% sikker, men går ud fra, at de gæve frivillige Morten; Jørgen og Peter Hvalsø har målt placeringen af bronceglidebakkerne op og forbereder deres endelige placering til næste gang. Når disse så er på plads, er opretning af den bananformede tenderramme afsluttet og vi vil herefter gå i gang med at se på lejerne til de 3 tenderaksler, der er i Gedser. Om det ender med en gang skrabning, bearbejdning eller nystøbning, vil vi finder ud af til næste arbejdsdag, der er søndag den 13.2.2022 fra kl. 10:30.
 
Tilsidst kan berettes om heftig aktivitet i Aalborg. Man har sat store kræfter ind på at få fragtet 2 bandager til den sidste tenderaksel fra Handest til Aalborg, Som i måske husker, så har vi fra sælger modtaget en tenderaksel, hvis bandager er ubrugelige. Man har påbegyndt afdrejning på ydersiden, men er stoppet ca 15mm inde, fordi man har opdaget, at man endte under mindstemål. Der skal således 2 nye bandager på denne aksel. Og man vil montere bandager på alle aksler i samme omgang: 4 lokomotivaksler og 1 tenderaksel. Såvidt jeg er orienteret, er de 2 gamle tenderbandager allerede afmonteret. Der udestår således ”kun” afdrejning af fælgene samt indersiden af de nye tenderbandager, før monteringen kan foretages. Mere herom forhåbentligt snart.
 
Vi skylder Mariager Handest Veteranjernbane en kæmpe tak, fordi de har understøttet vores projekt med disse 2 bandager.
 
Fortsættes om 14 dage…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *