Opdateringer

Opdatering 19-03-2022

Kære H783-Venner

I dag var så den tredje weekend i træk, hvor vi arbejdede videre på projektet.

Med fare for at i synes, jeg gentager mig selv, så stod dagen på at afslutte opretning af tenderrammen, afrense den foreløbigt sidste tenderaksel med sandblæsning, maling/grunding af 3 aksler samt måske nitte det sidste beslag til bremsehængere på tenderrammen.

Og lad det være sagt med det samme: Sandblæseren kørte fint, indtil den havarerede kort før vi var færdige med dagens sandblæsningsprogram. Ærgerligt, fordi et sandblæst emne skal grundes hurtigt, for ikke at sætte overfladerust. Peder Nygaard Andersen havde stået for renovering af den brugte tønde og ham ringede vi til for at få førstehjælp. Det lykkedes og vi kom i mål med den sidste tenderaksel. Peder var optaget andetsteds i dag men lovede at prøve at se på sandblæserens ventil, der er årsagen til havariet. Vi håber, den er klar igen til næste weekend, hvor vi forhåbentligt kan fortsætte med sandblæsning af bremsetøj.

Vi nåede også at grunde og male 2 aksler og fortsætter med 2. lag næste weekend.

På tenderrammen har vi et hængeparti, idet en konsol, der udgør ophænget til en af 8 bremsehængere, mangler at blive nittet på. Vi har indkøbt en lufthammer til formålet og brugte en del tid på at finde de nødvendige fittings og trykluftkoblinger for at kunne udføre forehavendet. Desværre viste det sig, at hammeren skal adskilles, afrenses og smøres, før den forhåbentligt kommer til at virke. Ingen af de fremmødte frivillige turde give sig i kast med opgaven og således bliver vi også her nødt til at afvente kvalificeret hjælp fra Ole Beiner som vi håber kan klare opgaven kommende weekend.

Og endelig kunne arbejdet med opretning af tenderrammen ikke afsluttes i dag, idet en levering af bestilte underlægsplader desværre er udeblevet. Peter W Rasmussen følger op og sørger for, at pladerne er tilstede om 3 uger, når Jørgen og Nikolaj kan komme og afslutte dette delprojekt.

Jeg har en lidt blandet følelse omkring resultatet af en meget lang arbejdsdag, hvor i alt 7 frivillige knoklede derudaf, men desværre på en dag, hvor der skete en del forudsete ting. Men skidt: Resultater med afsluttede delprojekter løber så ind næste gang – forhåbentligt.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *