Opdateringer

Opdatering 24-11-2022

Kære H783-venner

Det er ved at være den mørke og kolde tid, men det er ikke det, der forhindrer diverse arbejdsdage i den sædvanlige rytme. Arbejdet kræver meget af ens fritid……. Alligevel var der et oprydningshold i gang sidste weekend, der bl.a. genfandt vores næbbolte der bruges ved genmontering af barrierepladerne. Barrierepladerne sidder som måske bekendt vandret på rammen ved siden af kedlen – det er dem, personalet går på når bl.a. ved montering, opsmøring og eftersyn af maskinen.
Den mørke kolde tid lyses dog også op af julen og gaverne……..

Som i måske husker manglede vi de 32 møtrikker, der samler tenderens flederarrangement. Dette indeholder bl.a. nogle fjederstave i hver side af de i alt 8 bladfjedre. Når fjederstaven er monteret og bladfjederen er i indgreb i toppen af den og hviler på hjulakslens akselkasser, lukkes hele arrangementet med en møtrik samt – ovenpå denne – en kontramøtrik. Dette arrangement muliggør også justering, så alle hjul ”træder” lige hårdt på skinnen. Problemet med de manglende møtrikker var primært, at disse indeholder et specielt gevind på 40mm rundgevind, som ikke kan købes mere.

Vores frivillig Henning har taget kontakt til den tekniske skole NEXT København, der mod betaling af specialværktøj i dag har leveret i alt 44 møtrikker af ønskede størrelse. Man har slået op i gamle optegnelser og lavet møtrikkerne i samme form, som man gjorde i 1941, da H783 blev bygget. Og som ekstra gevinst blev det nævnt, at man synes, det har været en spændende opgave og at man gerne vil hjælpe igen, hvis/når behovet opstår. Jeg bliver helt rørt – ikke mindst også fordi Henning har lovet at betale for det specialværktøj, der blev brugt til at slå gevindet og som er den eneste betaling, NEXT vil have.

Julen falder i år en måned tidligere.

Den næste måned indeholder forhåbentligt endnu en milepæl. Jeg vil orientere nærmere, når den er opnået, men kan røbe så meget, at der er fastsat dato på en transport fra Aalborg til Gedser.

Så selvom den ene eller anden arbejdsdag desværre må aflyses for tiden, så er vi stærkt på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *