Opdateringer

Opdatering 13-01-2024

Kære H783-venner

Blandet, mildere vintervejr i Gedser i dag med både regn og sol – omkring 3,5 plusgrader.

Denne arbejdsdag, der resulterede bl.a. i denne 75. ”opdatering”, indeholdt fuld opmærksomhed til de 2 trinarrangementer, vi har ”hygget” os med siden slutningen af november.

Efter at være blevet nittet sammen hos vennerne i Rungsted, konstaterede de udsendte sidst, at tilpasning af hullerne i trinene til samme i rammepladerne var røget en tur i vasken. Martin og jeg startede således forfra – denne gang med vores oprindelige plan med at rette trinenes højde til i forhold til den nederste store bolt, der går hele vejen igennem trinarrangementet, via rammepladen til konsollen, der holder bremseakslen på plads. Første trin blev klaret med at tilpasse dette hul med en elektrisk fil, vi har fået lov til at låne. Det var rimelig nemt – og herefter blev de 2 andre bolte i samme række også gjort passende.

På forsiden af begge trinarrangementer er der nittet to ekstra vinkeljern. Formodentligt for at gøre det hele mere stabilt. Disse vinkeljern fremgår ikke af Frichs-tegningerne og må være påsat på DSB’s værksteder. Disse vinkeljern er formodentligt forbyttet ifm nitningsprocessen, hvorfor hele miseren med ekstra tilpasning blev nødvendig. Men den effektive elfil fik også dem til at passe.

Eneste ”hængeparti” er, at der skal sidde et gevindstykke eller en bolt øverst udfor trækkassen. Trækkassen er omkring denne bolt lukket, så der ikke kan påsættes en møtrik på bagsiden. Frichs har da også skåret gevind i rammepladen og sat en pin-bolt eller en bolt i dette gevind. Uanset hvad, så er hullerne til gevindet lukket, så nyt må der til. Placeringen af gevindhullet er afmærket på rammepladerne, mens hullet i trinarrangementet er boret i fuld størrelse. Vi kommer nok til at bede om at få lov til at låne en 20mm gevindtap……..

Efter frokost var der tørvejr, så begge trinarrangementer blev afmonteret igen og befordret udenfor til afrensning.

Allersidste etappe på dagens arbejdsdag inden oprydning var så, at grundmale det afrensede trinarrangementer, før de males sorte og genmonteres – forhåbentligt næste weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *